PROJECT CORPORATE COOL: AN ART COLLECTION FOR A CORPORATE HEADQUARTERS

An international consulting firm with a notably fun staff was doing a re-design of their NY HQ.  The goal of the new space was to be functionally appropriate for the growing firm and appeal to staff and clients alike.  Getting new art was on the TO DOs because the new space would have more walls, and the existing art didn't have the desired impact.  The main challenge for us was to get art that didn't tick anyone off AND that made a big, beautiful and politically correct statement throughout the space. 

20190716_Stern_216.jpg

We sourced art big and small for walls across this 40,000 sq foot space from the Boardroom to the staff floors. We got creative for the repeted long hallways, using a series of small, affordable, colorful works by different artists to create visual interest and define the space. For the existing art collection, we replaced the chipped cherry wood frames with white gallery ones, and the yellow-ish mats were replaced with crisp, white, acid-free ones. The older pieces now had new life, and, with thoughtful curation, they fit in seamlessly with the new and well-received acquisitions.